Πολιτισμός Τρι 8 Δεκ 2015

Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Κω (ΟΦΑ ΚΩ) στα πλαίσια των Χειμερινών Ιπποκρατείων 2015-2016  διοργανώνει εβδομάδα γνωριμίας με την αστρονομία και σας προσκαλεί σε δύο ανοικτές εκδηλώσεις με ομιλητή τον κ.  Μουσά Ξενοφώντα και μία έκθεση.

Ο Ξενοφών Μουσάς είναι  μέλος της διεθνούς ομάδας μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων,  Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος και Διευθυντής Εργαστηρίου Αστροφυσικής του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.  Ο ίδιος έχει επιμεληθεί την έκθεση που θα φιλοξενηθεί.

• Η πρώτη ομιλία με θέμα «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7μ.μ.

• Η δεύτερη ομιλία με θέμα «Αστροφυσική για όλους» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7μ.μ.

Οι δύο ομιλίες θα λάβουν χώρα στο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω (Κακό Πρινάρι), όπου θα υπάρχει και το ομοίωμα του Μηχανισμού.

• Παράλληλα από το Σάββατο 12 έως και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου θα φιλοξενείται η έκθεση οπτικού υλικού και πολυμέσων με θέμα «Μηχανισμός των Αντικυθήρων» στην Πρώην Εβραϊκή Συναγωγή Κω (ΧΑΒΡΑ). Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα ανακοινωθούν την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και είναι ανοιχτές για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Καρτέρης Ευθύμιος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χατζηνικολάου Ελευθέριος

'Ομιλος Φίλων Αστρονομίας Κω

Web: http://www.ofa-ko.org/

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Fb: https://www.facebook.com/groups/ofako/?fref=ts

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Zogas_dimitris