Πολιτισμός Πεμ 14 Ιαν 2016

Τα 20 χρόνια ως αρχιμουσικός στην Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κω, συμπλήρωσε το 2015 ο μαέστρος Θανάσης Πουλιού, αναβιώνοντας και αναβαθμίζοντάς την.

Αυτή την λαμπρή πορεία τίμησε σε μία όμορφη εκδήλωση ο Πνευματικός Όμιλος Κώων «Ο Φιλητάς», το απόγευμα της Τετάρτης στο Πολύκεντρο Θαλασσινού.

 

Ο πρόεδρος του Ομίλου Κώστας Ιωάννου, μίλησε με θερμά λόγια για τον Θ. Πουλιού, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι ήταν αυτός που ξαναζωντάνεψε την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, μετά από μία μακρά περίοδο αδράνειας.

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για όσα έχετε προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια..." τόνισε εκ μέρους του ΔΣ του ΦΙΛΗΤΑ Η Ν. Τλε η οποία και ανέγνωσε το πλούσιο βιογραφικό του Αρχιμουσικού μας.

 

Ακολούθησε η τελετή βράβευσης του αρχιμουσικού Θ. Πουλιού και των συνεργατών του στην Φιλαρμονική.

Ο μαέστρος μιλώντας στους παρευρισκόμενους ευχαρίστησε το Πνευματικό Όμιλο Κώων, τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ για την τιμή που τους κάνουν, μίλησε από καρδιάς για τα «παιδιά» του όπως αποκαλεί όλους τους μουσικούς της Φιλαρμονικής (όλων των ηλικιών) μιας και τα περισσότερα έτυχε να τα έχει επί σειρά ετών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έχουν κάποιους μαθητές το πολύ μέχρι τρία χρόνια ενώ εκείνος, μερικές δεκαετίες...

 

Συγκινημένος επίσης αναφέρθηκε στην συνεχή προσφορά του κ. Αντώνη Καρδούλια επισκευάζοντας αφιλοκερδώς τα μουσικά όργανα όλα αυτά τα χρόνια πέρα από την προσφορά του ως μέλος του ΔΣ επί πολλά χρόνια.

Μάλιστα ο κ. Αντώνης Καρδούλιας τόνισε καταχειροκροτούμενος ότι "η Φιλαρμονική μας είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει ο δήμος Κω..."

 

Ο Θανάσης είναι ένας άνθρωπος που ότι δίνει το δίνει αθόρυβα και ταπεινά, τόνισε ο Γ. Σκαρπαθιωτάκης (πλαισιωμένος από τον Ζ. Γούλα και τον Θ. Καματερό) προσθέτοντας ότι ο ίδιος τόσα χρόνια δεν έχει δώσει αλλά έχει πάρει από τον Θανάση και τα παιδιά της Φιλαρμονικής, αφιερώνοντας του μάλιστα την εξής μαντινάδα: "δίνε ότι δίνεις ταπεινά και ας μην το βλέπει ο άλλος, με τα χειροκροτήματα δεν γίνεσαι μεγάλος".

 

Γεμάτο μνήμες και συγκίνηση ήταν επίσης το 20λεπτό βίντεο αρχείου που παρουσίασε η Κ. Πουλιού με τον αείμνηστο μαέστρο Τσακανιά, και τα πρώτα χρόνια που ανέλαβε ο Θ. Πουλιού μέχρι το διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και την παρουσία της Φιλαρμονικής μας στο μέγαρο μουσικής και σε διεθνείς διοργανώσεις.

Τέλος, με έκδηλη συγκίνηση τα παιδιά του Θ. Πουλιού: Μαρία και Λευτέρης αφιέρωσαν κάποια τραγούδια για τον πατέρα τους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό που είναι σήμερα το οφείλουν σε αυτόν.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Μυλωνάς, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Σεβ. Μαραγκός, η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Ε. Χατζηχριστοφή, ο Δημοτικός σύμβουλος Γ. Καλλούδης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη και πολλά μέλη και φίλοι της Φιλαρμονικής και του ΦΙΛΗΤΑ.

Τα βίντεο είναι από την aegeanews.gr

Zogas_dimitris