Πολιτισμός Τετ 20 Μαρ 2019

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε η Φιλαρμονική του Δήμου Κω, τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυσή της (ιδρύθηκε στις 4 Ιουνίου 1959), παρουσιάζοντας στους εκατοντάδες φίλους της, που γέμισαν ασφυχτικά την μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου “Κυπριώτης Πανόρμα” μία εξαιρετική συναυλία αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο.

Η συναυλία ξεκίνησε με ένα συγκινητικό οπτικοακουστικό αφιέρωμα, που έδειχνε την πορεία της φιλαρμονικής από την χρονιά της ίδρυσής της με τον αείμνηστο δάσκαλο Παναγιώτη Τσακανιά (1959-1985), στη συνέχεια με τον μαέστρο Γιάννη Γκούμα (1987-1995) και τέλος με το σημερινό μαέστρο της Θανάση Πουλιού ο οποίος φέτος συμπλήρωσε αισίως 24 χρόνια (!!!!) στο τιμόνι της (1995-2019).

Να σημειώσουμε ότι στην είσοδο της αίθουσας φιλοξενούνταν φωτογραφική έκθεση από την 60χρονη πορεία της φιλαρμονικής.

Αμέσως μετά το αφιέρωμα και τον χαιρετισμό-καλωσόρισμα από την Αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ και Υπεύθυνη Πολιτισμού Ειρ. Χατζηχριστοφή, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των διατελεσάντων Αρχιμουσικών. Εκ μέρους του αείμνηστου Παναγιώτη Τσακανιά το βραβείο παρέλαβε από τον Δήμαρχο Κω η σύζυγός του Μαρία, όπως και ο Αρχιμουσικός, Γιάννης Γκούμας.

Η εξαιρετική συναυλία, αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, που ακολούθησε πρόσφερε στο κόσμο συγκλονιστικές ερμηνείες, παρασύροντας τον πολλές φορές να τραγουδίσει μαζί με τους ερμηνευτές.

Μάγεψε με τη φωνή της η Ρίτα Αντωνοπούλου και ξεσήκωσε τον κόσμο ο Χρήστος Θηβαίος, που ήταν οι καλεσμένοι  τραγουδιστές στη συναυλία.

Καταπληκτικές και οι ερμηνείες από τα “δικά μας παιδιά”, Μαρία Πουλιού, Κατερίνα Πουλιού, Αλέξη Παντελίδη και Μανώλη Θαλασσινό.

Εξίσου εντυπωσιακό και το κλείσιμο με όλους τους καλλιτέχνες επί σκηνής, οι ανθοδέσμες και οι τιμητικές πλακέτες που τους επιδόθηκαν από τον Δήμαρχο Κω.

Την εκδήλωση τίμησαν επιπλέον με την παρουσία τους: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός, ο Πρόεδρος του Δημ. συμβουλίου Α. Κρητικός, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Μ. Ζερβός, η Επικ. της παράταξης Όραμα & Δράση Ι. Ρούφα (συνοδευόμενη από τον Γ. Φραγκούλη και στελέχη της παράταξής της), ο Επικ. της Ισχυρής Κω Θ. Νικηταράς (με τον Μ. Γιωργαλλή και στελέχη της παράταξής του), ο Επικ. της Δίεσης Γ. Ζερβός, Πρόεδροι Δημοτικών οργανισμών και επιχειρήσεων, Πρόεδροι Κοινοτήτων , Δημοτικοί, Περιφερειακοί και Τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου (ίσως η πιο εντυπωσιακή προσέλευση στο συγκεκριμένο χώρο).

Στην ομιλία του ο Μαέστρος, Θανάσης Πουλιού αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία και στους βασικούς σταθμούς της Φιλαρμονικής με αποκορύφωμα το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών τις, Διεθνείς συμμετοχές της Φιλαρμονικής αλλά και την εντυπωσιακή εμφάνισή της στο μέγαρο Μουσικής Αθηνών (στα οποία αναφέρθηκε επίσης και ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης), κλείνοντας με την ευχή να είμαστε καλά να γιορτάσουμε όλοι μαζί και τα 70 χρόνια της Φιλαρμονικής μας.

 

Φορογραφίες και βίντεο από την www.aegeanews.gr

 

 

Zogas_dimitris