Κοινωνία Τρι 24 Φεβ 2015

Η λέσχη Lions Κω Ιπποκράτης σε πανηγυρική συνεστίαση  την Παρασκευή  20/02, στο εστιατόριο ΚΩΑΚΟΝ  πραγματοποίησε  την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Χατζηκαλύμνιου και του πρώην  υπουργού  και νυν δημοτικού συμβούλου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, με την εισδοχή ενός νέου μέλους και την τιμητική βράβευση δυο συμπολιτών μας για την εθελοντική τους προσφορά στην τοπική μας κοινωνία.

Η κα Αρετή Φλωροπούλου, ασφαλίστρια στο επάγγελμα, είναι το νέο μέλος της λέσχης μας με ανάδοχο την L. Μαρία Κορκή.

Ο κος Παντελής Σβουρένος και ο κος Βαγγέλης Τζόγιας υπήρξαν τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς.

Ο κος Παντελής Σβουρένος μετά την μεταπολίτευση υπήρξε ο μεγαλύτερος δωρητής του νησιού μας με την ανέγερση του ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟΥ ειδικού σχολείου. Δεν στάθηκε μόνο σε αυτή την πράξη αλλά επανειλημμένα βοήθησε το νοσοκομείο, σχολεία, το Α.Τ. Κω και το ΔΙΙΚ. Σαν αιμοδότης τιμήθηκε 4 φορές από  το νοσοκομείο της Κω. Έχει πλούσια συγγραφική δράση,  στόχο τη διάσωση της ιστορίας και λαογραφίας του νησιού μας. Συνεχίζει και αρθρογραφεί στην εφημερίδα ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ!

Ο κος Βαγγέλης Τζόγιας  πρωτοστάτησε στην ίδρυση του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών μαζί με άλλους εθελοντές το 1996!Είναι εθελοντής  αιμοδότης από το 1976 και δωρητής οργάνων  σώματος από το 1978. Η λειτουργία του συλλόγου στον οποίο ανήκει είναι συνεχής και αδιάλειπτη με πολλές επιτυχίες και παράπλευρες δράσεις!

Οι δυο συμπολίτες μας μέσα από τις ανιδιοτελείς πράξεις τους καλλιέργησαν μια άλλη συμπεριφορά και ένα άλλο δημόσιο ήθος! Ως «άλλος  Προμηθέας» έκλεψαν τη φωτιά από τους θεούς και την έδωσαν στους ανθρώπους…

Κλείνοντας θα πρέπει να σημειωθεί το μήνυμα της λέσχης μας:

Ο εθελοντισμός είναι μια στάση ζωής που ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η κοινωνική συμμετοχή , ενώ οι εθελοντές με τη δράση τους προωθούν θετικές στάσεις και αντιλήψεις για διάφορα κοινωνικά ζητήματα.

    

                                                           Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                          ΝΙΛΟΥΦΕΡ ΤΛΕ

   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Zogas_dimitris