Πολιτική Τετ 11 Φεβ 2015

Μετάθεση ιατρού  παραμονή εκλογών από την  απερχόμενη διοίκηση του νοσοκομείου Ρόδου

 

Ρεπορτάζ Πίτσα Βερβέρογλου

ΕΡΑ Ρόδου- Δίκτυο Ν. Αιγαίου - Δωδεκάνησα

 

«Δεν μπορείτε να καταλάβετε αν δεν ζείτε στα νησιά τι σημαίνει νησιωτικότητα»  τόνισε στη πρώτη του παρθενική ομιλία επί των προγραμματικών δηλώσεων, στη Βουλή, εκπροσωπώντας και τους τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο  νομό, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του και στα μέλη της  κυβέρνησης

Ο κ. Καματερός μίλησε για αποκλεισμό πρώτα απ’ όλα γεωγραφικό, λέγοντας

χαρακτηριστικά ότι «νοιώθουμε τον αποκλεισμό και με καλό καιρό  αφού

χρειαζόμαστε και μια εβδομάδα για να πάμε από το ένα νησί στο άλλο. Υπάρχουν λιμάνια στα οποία δεν μπορεί να προσεγγίσει πλοίο εταιρείας. Εμείς θέλουμε να φτιάχνουμε καράβια για να προσεγγίζουμε τα λιμάνια των νησιών μας».

Επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις Ν.Δ. και  ΠΑΣΟΚ και στις πολιτικές που

εφάρμοσαν. Πολιτικές αποκλεισμού, όπως είπε, και σε θέματα Υγείας με την απαξίωση των Νοσοκομείων και των δομών Υγείας, με την υποστελέχωση ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, τις μειώσεις σε φάρμακα, αντιπαραβάλλοντας αυτά τα προβλήματα με την τεράστια σπατάλη από το κόστος των  αεροδιακομιδών και ζητώντας άμεσα λύσεις

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Καματερού από το βήμα της Βουλής σε

καταγγελίες για «φιλικές μεταθέσεις τις τελευταίες μέρες...!!!  Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΑ Ρόδου,  αυτές οι μεταθέσεις αφορούν στο «Νοσοκομείο της Ρόδου». Συγκεκριμένα, ιατρός ζήτησε από τη απερχόμενη διοίκηση τη μετάθεσή του και «παραμονή εκλογών αυτή εγκρίθηκε».

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα άμεσης διευκόλυνσης των μικρών επιχειρήσεων που δεν έχουν δώσει καμία δόση του ΕΝΦΙΑ, στη κατάργηση και αποδυνάμωση των ΔΟΥ, στην επιδότηση νέων κλινών από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ακόμα και σε κορεσμένες τουριστικά περιοχές όπως η Ρόδος και η Κως.

Χαρακτηριστική περίπτωση, όπως επισήμανε, η πριμοδότηση ξενοδοχείου στη Κω για να φτιάξει αναρριχητικό τοίχο απέναντι από τη Κάλυμνο, τον κατεξοχήν αναρριχητικό προορισμό της Δωδεκανήσου, δεύτερο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Zogas_dimitris