Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ Παρ 28 Απρ 2023

Θα ξεκινήσουμε το σημερινό μας σημείωμα, με μια παρατήρηση – ερώτημα, αν και θα μπορούσαμε να γράψουμε περισσότερα.

Ποιοι είναι αυτοί οι «πολίτες της Κω» που έριξαν τα φειγ βολάν (!!!) στην πλατεία Ελευθερίας πριν την ομιλία Τσίπρα;

Το αναφέρουμε διότι, το «πολίτες της Κω» ντροπιάζει όλους μας.

Σαφώς και ο καθένας έχει το αναφαίρετο και δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του, αλλά όχι να ρυπαίνει είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά. Έχει το δικαίωμα να μιλά για λογαριασμό του και όχι εκ μέρους όλων.

Κατά την άποψή μας, τέτοιου είδους «συμπεριφορές» - από οπουδήποτε προέρχονται και σε οποιονδήποτε αναφέρονται - είναι καταδικαστέες. Δεν μας τιμούν.

Αυτά τα ολίγα για το συγκεκριμένο θέμα.

Όσο γι αυτή καθ’ αυτή την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Κω, να πούμε πως μας τιμά το γεγονός ότι «άνοιξε» την επίσημη προεκλογική του εκστρατεία από το νησί μας. Επίσης, να συγχαρούμε τον ίδιο και τα τοπικά στελέχη του κόμματός του για την τόλμη τους, μέσα σε τέτοιες περιόδους γενικής ομολογουμένως αμφισβήτησης της πολιτικής και ταυτόχρονα έναρξης της τουριστικής περιόδου, να προχωρήσουν σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση, η οποία ήταν όντως επιτυχημένη.

Για τα όσα υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας, κύρια στον τομέα της πολύπαθης υγείας, ως σώφρονες, κρατάμε μικρό καλάθι και αυτό όχι γιατί αμφισβητούμε τις προθέσεις του ή τις προθέσεις συναδέλφων του, αλλά διότι από όσα μέτρα ακούμε από τους υποψηφίους προεκλογικά, ελάχιστα εφαρμόζονται. Ενίοτε δε, εφαρμόζονται σε παντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Τι φταίει;

Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε, αλλά θα αρκεστούμε στα προφανή.

Στο ότι, μας υπόσχονται όσα θέλουμε να ακούσουμε και βέβαια στο ότι, σε ένα μεγάλο βαθμό και οι «κάτοικοι» της πλατείας Συντάγματος είναι «υπάλληλοι» των «μεγάλων αφεντικών», όπως ακριβώς και οι δήμαρχοι.

Επαναστάτες δεν υπάρχουν. Δυστυχώς.

Παρά ταύτα, εκτιμούμε ότι υπάρχουν εξαιρέσεις, ακόμα και μέσα στα λεγόμενα «συντηρητικά» κόμματα. Άνθρωποι, δηλαδή, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και αγωνίζονται – με τον δικό τους τρόπο – για το καλύτερο.

Τους το αναγνωρίζουμε, παρά το ότι, η «πραγματικότητα» δεν αλλάζει προς το καλύτερο…

Ας έρθουμε σε ένα άλλο θέμα, το οποίο καταδεικνύει όχι απλά το «πάμε κι όπου βγει», αλλά το ότι, «ξέρουμε που πάμε, αλλά το κάνουμε γαργάρα». Με λίγα λόγια, εκμεταλλευόμαστε καταστάσεις διότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, αλλά το σημαντικότερο, δεν υπάρχει συνείδηση.

Την ύπαρξη του παράνομου «λατομείου» στην περιοχή του προφήτη Ηλία (Δίκαιος), είχε αναδείξει ο «Σ» το 2008. Μετά το σχετικό ρεπορτάζ, άμεση ήταν η παρέμβαση της αστυνομίας και η υπόθεση είχε οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Άμεσα σταμάτησαν οι «εργασίες» κατασπάραξης της περιοχής. Να σημειώσουμε πως, η εφημερίδα είχε δεχθεί απειλές από τον ιδιοκτήτη ή έναν εξ αυτών…

Εν πάσει περιπτώσει, θεωρήσαμε πως το θέμα είχε λήξει και πως οι τοπικές μας αρχές «είχαν το νου τους».

Φευ!!!

Μόλις λίγες ημέρες πριν, πληροφορηθήκαμε ότι το «λατομείο» ζει και βασιλεύει!!!

Και όχι μόνο αυτό. Εκτός του υλικού που κάποιοι εκμεταλλεύονται κερδίζοντας παρανόμως χρήματα βιάζοντας το περιβάλλον, κάποιοι άλλοι «έξυπνοι», έχουν μετατρέψει μέρος του χώρου σε σκουπιδότοπο. Μάλιστα, αυτά τα «σκουπίδια» - μεταξύ των οποίων και κομμάτια αμιάντου (!!!), τα ανακυκλώνουν και τα μεταπωλούν!!!

Η «εγκληματικότητα» σε όλο της το μεγαλείο!!! Το αυτό και η αδιαφορία…

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και αυτή τη φορά οι αρμόδιοι θα πράξουν τα δέοντα.

Με μια όμως διαφορά από το «τότε». Θα φροντίσουν να σταματήσει παντελώς αυτό το «έγκλημα» και θα υποχρεωθεί ο/οι ιδιοκτήτης/ες να επαναφέρουν την περιοχή στην πρότερη κατάστασή της.

Τρόποι υπάρχουν.

Zogas_dimitris