ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Lifestyle Τρι 2 Ιαν 2024

Ένα από τα πράγματα που σκεφτόμαστε όταν υιοθετούμε ένα ζωάκι είναι το πόσο θα ζήσει. Ακόμα και αν αυτό είναι μικρό, η σκέψη μας συχνά κολλάει εκεί.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε και τόσο άδικο. Τα ζώα δυστυχώς, συγκριτικά με εμάς, ζούνε λίγα χρόνια. Και αυτό μας αγχώνει.

 

Αν και δεν μπορεί κανείς να μας εγγυηθεί πόσο θα ζήσει το κατοικίδιό μας, εντούτοις υπάρχουν κάποιες φυλές σκύλων που, σύμφωνα με τους ειδικούς, ζούνε περισσότερα χρόνια. Είναι φυλές γνωστές για τη μακροζωία τους.

Λάβετε υπόψη φυσικά το γενικό κανόνα που λέει ότι τα μικρά σκυλιά ζουν συχνά περισσότερο από τα μεγάλα σκυλιά. Ας δούμε κάποιες από αυτές τις φυλές αυτές που μπορεί να είναι περισσότερα χρόνια δίπλα μας.

1. Australian Cattle Dogs

 

 

Το Australian Cattle Dog είναι μια εξαιρετικά έξυπνη και ενεργητική φυλή. Πρόκειται για μια φυλή που είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη στην Αυστραλία και δημιουργήθηκε για να οδηγεί βοοειδή σε μεγάλες αποστάσεις σε ανώμαλο έδαφος. Οι κτηνοτρόφοι αναζητούσαν ένα ανθεκτικό σκυλί, που θα μπορούσε να εργαστεί σε αυτό το σκληρό και ζεστό κλίμα της Αυστραλίας. Έτσι προέκυψε το Australian Cattle Dog.

 

Χαρακτηριστικό αυτής της φυλής είναι το πυκνό τρίχωμά της. Ένας σκύλος Australian Cattle Dog διαθέτει διπλό, πλούσιο τρίχωμα για την προστασία του από τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Η φυλή αυτή μπορεί να ζήσει 14-16 χρόνια.

2. Beagle

 

 

Ίσως μια από τις πιο δημοφιλείς φυλές όλων των εποχών, το Μπιγκλ είναι επίσης μια από τις μακροβιότερες φυλές με μέσο προσδόκιμο ζωής τα 12-15 χρόνια. Τα σκυλάκια αυτά είναι πιστά, φιλικά και πολύ περίεργα. Είναι καλά από τη φύση τους και, καθώς έχουν εκτραφεί για να είναι σε κοπάδι, τα πηγαίνουν επίσης καλά με τους περισσότερους σκύλους.

Το Μπιγκλ χρειάζεται πολλή άσκηση – περίπου δύο ώρες ή περισσότερο την ημέρα. Λόγω του ισχυρού κυνηγετικού τους ενστίκτου, τα σκυλιά αυτά δεν πρέπει να αφήνονται χωρίς λουρί μέχρι να εκπαιδευτούν καλά ώστε να γυρνάνε πίσω όταν τα καλείτε.

3. Chihuahua

 

 

 

Είναι μια από τις φυλές που αναγνωρίζεται αμέσως με την πρώτη ματιά. Πρόκειται για ένα ζωηρό και περίεργο σκυλί με μεγάλη καρδιά σε μικρό σώμα. Ανήκει στις ανθρωποκεντρικές φυλές σκύλων που λατρεύουν να βρίσκονται συνέχεια με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Παρά τη ζωηρή και ενεργητική συμπεριφορά τους, τα Τσιουάουα δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις για δραστηριότητα και άσκηση πέρα από μια ωραία βόλτα γύρω από το τετράγωνο μια φορά την ημέρα.

Τα σκυλάκια αυτά μπορεί να φτάσουν τα 18 χρόνια. Επειδή είναι από τη φύση τους εξερευνητές πρέπει να προσέχουμε καθώς μπορούν με μεγάλη ευκολία να δραπετεύσουν από περιφραγμένους χώρους θέτοντας έτσι τον εαυτό τους σε κίνδυνο από τα αυτοκίνητα και άλλους μεγαλύτερους σκύλους.

4. Caniche (Κανίς)

 

 

Οι λάτρεις τους αποκαλούν τα Κανίς την πιο έξυπνη φυλή σκύλων στον κόσμο. Όχι άδικα, καθώς τα Κανίς είναι όντως γνωστά για την εξαιρετική τους ικανότητα να εκπαιδεύονται και να μαθαίνουν.

Αν ψάχνετε για μια ράτσα σκύλου που μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε σπιτιού, το Κανίς είναι ένα από τα πιο κατάλληλα σκυλιά.

Πρόκειται για πολύ καλά και ευγενικά σκυλιά, τα οποία θέλουν απλώς να αισθάνονται ασφαλή στην οικογένειά τους.

Υπάρχουν τέσσερα μεγέθη αυτής της φυλής, καθένα από τα οποία έχει μέση διάρκεια ζωής περίπου 12-15 χρόνια. Είναι το μεγάλο κανίς, το μικρό, η μινιατούρα κανίς και το Toy Poodle.

5. Pomeranian

 

 

Το Πομεράνιαν είναι μια φυλή σκύλου που το όνομά της προέρχεται από την επαρχία της Πομερανίας, που βρίσκεται στη νότια ακτή της Βαλτικής.

Αγαπάμε τα σκυλάκια αυτά επειδή είναι μικροσκοπικά, πιστά στην οικογένειά τους και πολύ τολμηρά. Μοιάζουν με μικρές φουσκωτές μπάλες με μικρά πόδια και μεγάλα μάτια, γεγονός που τα κάνει πολύ διασκεδαστικά.

Κάθε Πομεράνιαν είναι μοναδικό και ξεχωριστό, καθώς το χρώμα του τριχώματός του δεν μπορεί να είναι ίδιο με κάποιο άλλο χρώμα σκύλου της ίδιας ράτσας. Και αυτό γιατί σε κάποιο σημείο του σώματος, όπως τα αυτιά ή στη μύτη, το χρώμα του τριχώματος σίγουρα θα διαφέρει από όλα τα άλλα. Έτσι αυτό κάνει το το κάθε Πομεράνιαν μοναδικό. Τα περισσότερα σκυλιά αυτής της ράτσας ζουν 12 έως 15 χρόνια.

6. Basenji

 

 

Η φυλή σκύλων Μπασέντζι βρέθηκε στην Αφρική, στο Κονγκό. Αυτοί οι σκύλοι συνήθιζαν να χρησιμοποιούν τη μυρωδιά και την όραση για να κυνηγήσουν. Ως εκ τούτου, οι κυνηγοί τους χρειάζονταν για να ελέγχουν τον πληθυσμό των τρωκτικών.

Το Μπασέντζι αποτελεί μια από τις φυλές κυνηγόσκυλων. Για το λόγο αυτόν διαθέτει πολλή ενέργεια και χρειάζεται απαραιτήτως καθημερινή άσκηση ώστε να εκτονώνεται.

Αυτή η φυλή σκύλων είναι ευφυής, αλλά συχνά γίνεται επίμονη και απρόθυμη εξαιτίας της ανεξάρτητης φύσης της. Έτσι, ακόμα και αν ο σκύλος αυτός γνωρίζει όλες τις εντολές που του έχετε διδάξει, θα επιλέξει αν θα σας υπακούσει ή όχι.

Το Μπασέντζι βγάζει μόνο έναν περίεργο ήχο λόγω του ασυνήθιστου σχήματος του λάρυγγά του. Αυτό το χαρακτηριστικό του έχει δώσει το παρατσούκλι “το σκυλί που δεν γαβγίζει”.

Πρόκειται για ένα πιστό, προστατευτικό σκύλο με μέση διάρκεια ζωής περίπου τα 13 έως 15 χρόνια.

7. Afghan Hound

 

 

Αυτή η πανέμορφη φυλή χαρακτηρίζεται από το μακρύ, λείο και πανέμορφο τρίχωμά της. Οπότε να ξέρετε ότι ένας τέτοιος σκύλος θα χρειαστεί επιπλέον φροντίδα για να διατηρηθεί το τρίχωμα ωραίο και πλούσιο. Έχει ύψος περίπου 60-70 εκατοστά και το βάρος του φτάνει τα 28 κιλά. Η ουρά του δε είναι μικρή και κυρτή προς τα πάνω.

Το Αφγανικό Κυνηγόσκυλο είναι ένα σκυλί με πολλή ενέργεια, οπότε αν είστε ο τύπος που θέλει να ασκείται πολύ ή απλά απολαμβάνει να κάνει βόλτες στα πάρκα, το Αφγανικό Κυνηγόσκυλο είναι η κατάλληλη ράτσα για εσάς. Αυτά τα σκυλιά ζουν 12-15 χρόνια.

8. Yorkshire Terriers

 

 

Οι σκύλοι Γιορκσάιρ Τεριέ, γνωστοί με το υποκοριστικό Yorkie, αποτελούν σήμερα μία από τις πιο δημοφιλείς φυλές τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Μεταξύ των χαρακτηριστικών τους είναι το επίπεδο κεφάλι, τα κανονικού μήκους δόντια και τα μαύρα νύχια.

Τα Γιορκσάιρ Τεριέ είναι μια μικρόσωμα με μεγάλη όμως αυτοπεποίθηση. Τη μια στιγμή μπορεί να βρίσκονται στην αγκαλιά σας και να απολαμβάνουν τα χάδια, και το επόμενο λεπτό αμέσως μπορεί να πεταχτούν στον αέρα και να πάρουν στο κυνήγι έναν σκύλο που είδαν για να του δείξουν ποιος είναι ο αρχηγός. Όσον αφορά στα ενήλικα σκυλιά αυτής της ράτσας, το βάρος τους, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο, κυμαίνεται από 1,8 έως 3,2 κιλά. Τα σκυλάκια αυτά ζουν κατά μέσο όρο 12-15 χρόνια.

9. Jack Russell Terriers

 

 

Το Τζακ Ράσελ Τεριέ είναι μία ράτσα μικρόσωμου ενεργητικού σκύλου με προέλευση από τη Μεγάλη Βρετανία. Δημιουργήθηκαν από τον ιερέα Τζον Ράσελ, ο οποίος είχε σκοπό να φτιάξει ένα σκυλί για το κυνήγι της αλεπούς.

Πρόκειται για σκύλους με μεγάλη αντοχή και απεριόριστη ενέργεια. Έτσι είναι συνέχεια σε εγρήγορση.

Όσο είναι κουτάβια, έχουν στρογγυλό κεφάλι, αλλά αφού ενηλικιωθούν έχουν πλέον τριγωνικό κεφάλι, που καταλήγει σε μια μικρή μαύρη μύτη, αυτιά μικρά, σχήματος V και σκούρα αμυγδαλωτά μάτια. Η μέση διάρκεια ζωής τους είναι 16 χρόνια.

10. Papillon

 

 

Το Papillon, που ονομάζεται και Continental Toy Spaniel, είναι μια ράτσα σκύλου, του τύπου σπάνιελ. Ένα από τα χαρακτηριστικά τους που ξεχωρίζει είναι τα αυτιά σε σχήμα πεταλούδας που έχουν μακρύ και πυκνό τρίχωμα.

Το υπέροχο τρίχρωμο τρίχωμα αυτών των σκύλων είναι λευκό και μαύρο με σημάδια σε χρώμα ανοιχτό καφέ. Οι ενήλικοι σκύλοι φτάνουν τα 20-28 εκατοστά και ζυγίζουν 3-5 κιλά.

Αυτά τα έξυπνα, γεμάτα ενέργεια και πανέμορφα ζώα είναι εξαιρετικά κατοικίδια που γίνονται γρήγορα μέλη της οικογένειας. Μπορούν να ζήσουν μέχρι και 16 χρόνια.

Zogas_dimitris