ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg
Υγεία Τετ 27 Μαρ 2024

Αν και υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων προϊόντων κατά της γήρανσης, το να βασίζεστε αποκλειστικά σε ορούς και κρέμες και να παραμελείτε τη σωστή διατροφή μπορεί να μην είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε την εμφάνιση του δέρματός σας.

Διασφαλίζοντας ότι η διατροφή σας αποτελείται από μια ποικιλία λαχανικών, φρούτων, πηγών πρωτεΐνης και υγιών λιπών είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία, αλλά είναι επίσης σημαντικό να αξιολογήσετε την πρόσληψη βιταμινών για πιθανά οφέλη κατά της γήρανσης. Η προτεραιότητα μιας ολοκληρωμένης διατροφής που περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες από αυτές τις απαραίτητες βιταμίνες μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα του δέρματός σας.

Λέγοντας αυτά σε ένα βίντεο στο YouTube, ο ειδικός στην περιποίηση της επιδερμίδας Dr. Anil Rajani, συγκέντρωσε τέσσερις βιταμίνες που είναι απαραίτητες για να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό, λαμπερό και ζωντανό. Εάν βλέπετε σημάδια πρόωρης γήρανσης, λεπτές γραμμές και ρυτίδες ή καφέ κηλίδες, είναι καλύτερο να δώσετε προτεραιότητα στις βιταμίνες D, C, E και K.

 


 

4 βιταμίνες για λαμπερό δέρμα και μειωμένες λεπτές γραμμές και κηλίδες

  1. Βιταμίνη D

  2. Βιταμίνη C

  3. Βιταμίνη E

  4. Βιταμίνη K

1. Βιταμίνη D

Ο Δρ. Rajani συνιστά να λαμβάνετε συμπληρώματα βιταμίνης D για να διατηρήσετε το δέρμα σας σφριγηλό και ελαστικό και εάν ο στόχος σας είναι η αντιγήρανση. Είτε θέλετε να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιές είτε «να γυρίσετε λίγο πίσω τον χρόνο», είναι ένα σημαντικό συμπλήρωμα, σημειώνει. Αν και είναι καλύτερο να περιορίσετε την έκθεση στον ήλιο για να αποφύγετε τις βλάβες από τον ήλιο και τον καρκίνο του δέρματος, προτείνει 15 λεπτά ημερήσιας ηλιακής ακτινοβολίας καθώς η βιταμίνη D είναι «καλή για το δέρμα».

Η βιταμίνη D παράγεται όταν το ηλιακό φως απορροφάται από το δέρμα. Η χοληστερόλη μετατρέπεται σε βιταμίνη D όταν συμβαίνει αυτό. Στη συνέχεια λαμβάνεται μέσω του ήπατος και των νεφρών και μεταφέρεται στο σώμα για να βοηθήσει στη δημιουργία υγιών κυττάρων.

«Αυτό περιλαμβάνει τα κύτταρα του δέρματος, επομένως αφορά και το δέρμα, όχι μόνο το σώμα. Στο δέρμα, η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο στον τόνο. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη δερματικών παθήσεων όπως η ψωρίαση», λέει ο ειδικός.

 

Ο Rajani επισημαίνει επίσης ότι η φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει στη γήρανση και η βιταμίνη D είναι αντιφλεγμονώδης. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Linus Pauling, συνιστάται να λαμβάνετε περίπου 600 μονάδες βιταμίνης D την ημέρα. «Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερη εάν είστε άνω των 70 ετών», προσθέτει ο Δρ. Rajani . Προτείνει επίσης να έχετε 10 λεπτά έκθεσης στον ήλιο την ημέρα για να αυξήσετε την έκθεσή σας στη βιταμίνη D, μαζί με τα συμπληρώματα.

2. Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στην επιδερμίδα, που είναι το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, καθώς και στο χόριο, το εσωτερικό στρώμα του δέρματος. «Καταπολεμά τον καρκίνο, είναι αντιοξειδωτικό και ο ρόλος της στην παραγωγή κολλαγόνου βοηθά το δέρμα να αποκτήσει ελαστικότητα», σημειώνει ο Rajani.

Συνεχίζει λέγοντας ότι το κολλαγόνο δίνει στιβαρότητα, δύναμη και ελαστικότητα στο δέρμα. Αυτός είναι ο λόγος που η βιταμίνη C είναι ένα από τα βασικά συστατικά που βρίσκονται σε πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας κατά της γήρανσης.

 

«Η βιταμίνη C, που βρίσκεται επίσης στα εσπεριδοειδή, βοηθά το δέρμα μειώνοντας τη βλάβη των κυττάρων και βοηθώντας τη διαδικασία επούλωσης των σωματικών πληγών και ερεθισμών», εξηγεί ο Δρ. Rajani. Μπορεί επίσης να αποτρέψει τα σημάδια γήρανσης λόγω του ζωτικού του ρόλου στη φυσική παραγωγή κολλαγόνου του σώματος.

Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποκατάσταση και στην πρόληψη της ξηροδερμίας. «Η τακτική ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C και τοπικά, είναι αυτό που προτείνω περισσότερο», προσθέτει ο ειδικός, τονίζοντας ότι τα συμπληρώματα διατροφής είναι συνήθως περιττά και ότι η συνιστώμενη δόση είναι 1000 χιλιοστόγραμμα την ημέρα.

3. Βιταμίνη Ε

Ακριβώς όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε είναι ένα αντιοξειδωτικό και η κύρια λειτουργία της στην περιποίηση του δέρματος είναι να προστατεύει από τις βλάβες από τον ήλιο. Η βιταμίνη Ε απορροφά την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία από τον ήλιο όταν εφαρμόζεται στο δέρμα». Αυτός είναι ο λόγος που την βλέπουμε συχνά ως συστατικό σε αντηλιακά προϊόντα.

Η λήψη αυτής της βιταμίνης μπορεί επίσης να αποτρέψει τα μαύρα στίγματα, τις ρυτίδες και τη φωτογήρανση, ενώ είναι ένα αγαπημένο συστατικό περιποίησης για όποιον έχει ξηρό δέρμα που αναζητά θρέψη και υγρασία. Βοηθά επίσης τη θεραπεία της φλεγμονής του δέρματος και η λήψη αρκετής βιταμίνης Ε στη διατροφή, μέσω τροφών και συμπληρωμάτων, είναι προτιμότερη.

Ο Δρ. Rajani συνεχίζει, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται περίπου 15 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης Ε την ημέρα. Βρίσκεται επίσης συχνά σε ξηρούς καρπούς και σπόρους.

4. Βιταμίνη Κ

Ενώ ο Δρ. Rajani συνιστά την προσθήκη βιταμίνης Κ από τη διατροφή σας, τονίζει ότι δεν πρέπει να συγχέετε την Κ1 με την Κ2. Η δεύτερη, λέει, είναι μια ανεπάρκεια βιταμινών που μπορεί να ζαρώνει το δέρμα σας.

Το να δείχνετε γερασμένοι, λέει, συχνά έχει να κάνει με τα κόκκαλα και η βιταμίνη Κ2 φαίνεται να έχει προστατευτικό και προληπτικό όφελος από την απώλεια οστικής μάζας. Το να δείχνετε κουρασμένοι, αντίστοιχα, συχνά έχει να κάνει με τα επιθέματα λίπους στο πρόσωπο.

Ο Δρ. Rajani εστιάζει στη Βιταμίνη Κ1, η οποία λέει ότι δεν λειτουργεί στα οστά τόσο πολύ όσο η Κ2 και είναι πιο απαραίτητη για την υποβοήθηση της διαδικασίας πήξης του αίματος στο σώμα. Οι βασικές λειτουργίες αυτής της βιταμίνης πιστεύεται ότι βοηθούν ορισμένες δερματικές παθήσεις όπως ραγάδες, φλέβες, ουλές, μαύρα στίγματα και επίμονους κύκλους κάτω από τα μάτια. Η βιταμίνη Κ μπορεί επίσης να βρεθεί σε διάφορες τοπικές κρέμες για το δέρμα και μπορεί να προλάβει μια ποικιλία δερματικών παθήσεων.

Προκειμένου να απολαύσει κανείς τα αντιγηραντικά οφέλη της βιταμίνης Κ, ο Δρ. Rajani λέει ότι η συνιστώμενη δόση για ενήλικες είναι 90 έως 120 μικρογραμμάρια την ημέρα. Μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψη τρώγοντας λάχανο, σπανάκι, μαρούλι, λάχανο και πράσινα φασόλια.

ΠΗΓΗ: ΟΛΟ ΥΓΕΙΑ

Zogas_dimitris