Δρομολόγια Δευ 21 Ιαν 2019

Επιτέλους, βρέχει!!! Και βρέχει για τα καλά. Να τα λέμε κι αυτά.

Δεν έριξε μια μπόρα και τέρμα. Ξεκίνησε και συνεχίζει…

Το έχουμε ανάγκη όλοι μας το νεράκι. Πηγή ζωής δεν το λέμε; Έτσι είναι.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε και ακριβή στοιχεία ανά σταθμό και μάλιστα συγκριτικά με τους αντίστοιχους περσινούς μήνες.

Το θέμα που παραμένει σε «αναμονή» εδώ και δεκαετίες μπορώ να σου πω αγαπημένε μου αναγνώστη, είναι το «νοικοκύρεμά του». Δηλαδή, η εξασφάλιση της ποιότητάς του και η επάρκειά του.

Η ποιότητα, για το μεγαλύτερο μέρος του νησιού μας, είναι εξασφαλισμένη. Δυστυχώς, στο «τρίγωνο» το πρόβλημα παραμένει. Θυμάμαι από τη δεκαετία του ’90 να παραπονούνται οι κάτοικοι… Ουδείς προέβλεψε, ουδείς επενέβη. Γίνονται προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, αλλά οι ρυθμοί τους πάνε όσο και αυτοί της εθνικής οικονομίας… Το μαρτύριο της σταγόνας.

Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι φέτος βρέχει. Δεν προτρέχω γιατί δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει την υπόλοιπη χρονιά, αλλά στέκομαι στο σήμερα. Και τα νερά σήμερα, είναι μπόλικα.

Βέβαια, για να το κλείσω το θέμα, για να το ολοκληρώσω, να σου πω ότι έχουμε πρόβλημα και στο μέγα θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας. Υπάρχει βελτίωση, αλλά και εδώ ζητούμενο είναι η οριστική λύση.

Θα μου πεις, εδώ γίνεται της τρελής κι εσύ ασχολείσαι με το νερό!!!

Έχω τα «κωλύματά» μου φίλε μου. Τόσα χρόνια περάσανε, τώρα θα με μάθεις…

Και να το τελειώσουμε, προς το παρόν. Έχουμε ανάγκη από τα λεγόμενα μικροφράγματα που θα συγκρατούν το νερό της βροχής. Κρίμα κι άδικο να πηγαίνει στη θάλασσα. Έχουμε ανάγκη από μια οργανωμένη αντιμετώπιση προστασίας ημών των πολιτών από τις καταρρακτώδεις βροχές, που όπως λένε οι ειδικοί, θα είναι συχνότερες και με περισσότερη ένταση. Η κλιματική αλλαγή βλέπεις… Έχουμε ανάγκη και από τον επιστημονικό, τακτικό και ενδελεχή έλεγχο της ποιότητας του πόσιμου νερού. Με λίγα λόγια, εντατικοποίηση της δουλειάς.

Τώρα που είπα «εντατικοποίηση της δουλειάς», ξέρεις τι μου ‘ρθε στο μυαλό;

Γελάς…

Το καλοκαίρι που θα έρθει, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, αναμένουμε περισσότερο κόσμο στο νησί. Άραγε, οι ξενοδόχοι, κύρια οι «μεγάλοι» που απασχολούν περισσότερους υπαλλήλους, θα κάνουν και περισσότερες προσλήψεις;

Το ρωτάω διότι πέρσι, παρά την αύξηση των πελατών τους, λειτουργούσαν με μειωμένο προσωπικό. Κι εδώ «κολλάει» η εντατικοποίηση της δουλειάς…

Και πρόσεξε, είμαι πολύ ευγενική. Λέω απλά «εντατικοποίηση» και όχι εξουθένωση…

Κάποιοι ξεχνούν (ή δεν έμαθαν ποτέ ή δεν θέλουν να μάθουν…) ότι, οι άνθρωποι δεν είναι υποζύγια. Δεν ζουν για να δουλεύουν.

Τι είπες; Α, ναι συμφωνώ απολύτως. Η κατάσταση δεν αφορά μόνο στους εργοδότες, αλλά και στο κράτος. Μοιάζει ανύπαρκτο. Ενώ γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει, μονίμως απουσιάζει!!! Η μοναδική του παρουσία το καλοκαίρι είναι στους ελέγχους των μικρομάγαζων… μπας και τους ξέφυγε καμιά απόδειξη και δεν εισπράξει η εφορία…

Γελοιότητες.

Ναι, ναι… Δεν είναι σημεία των καιρών, αλλά του αιώνα. Έτσι «αντιδρούσε» η κρατική μηχανή, έτσι και συνεχίζει.

Αλήθεια, θυμάσαι πόσα χρόνια μιλάμε για στελέχωση των υπηρεσιών; Αυτών που ελέγχουν… Από τότε που στην Αθήνα δεν είχαν καρέκλες να καθίσουν οι υπάλληλοι και στην περιφέρεια τους έψαχνες με το κιάλι. Τώρα βέβαια και στην Αθήνα έχουν αραιώσει… Μετά το μεγάλο «φαγοπότι», δεν περισσεύουν όβολα ούτε για μισθούς.

Απαπαπαπα!!! Κοίτα πώς ξεκινήσαμε τη σημερινή μας κουβεντούλα και πού μας πήγε… Και δεν είπαμε κουβέντα για τα πολιτικά μας!!!

Δεν πειράζει. Μη μου στεναχωριέσαι. Στην αρχή είμαστε. Έχουμε χρόνο…

 

Zogas_dimitris