Δρομολόγια Πεμ 29 Απρ 2021

Το είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Άρα, δεν χωρά καμία κουβέντα. Προς το παρόν βεβαίως βεβαίως. Για αύριο, δεν το εγγυούμαι...

Είπε, λοιπόν, στο τελευταίο (σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλα…) διάγγελμά του: «Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε νέα έξαρση, μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα χρονοδιάγραμμα με τρεις σταθμούς:

Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού».

Καλά μέχρι εδώ;

Τρίκαλα θα μου πεις και δίκιο θα ‘χεις… διότι, στο ίδιο το διάγγελμα, πριν αναφερθεί στους «τρεις σταθμούς», είπε το εξής τραγικό και συνάμα αντιφατικό: «Η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων. Το Σύστημα Υγείας, χάρη στην αυτοθυσία των γιατρών και των νοσηλευτών μας, ανταποκρίνεται στην πίεση. Και η πολιτική της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των περιορισμών αποδίδει. Γιατί, έστω και αργά, ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί».

Τι είπε ο άνθρωπος!!!! «Η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων». Δηλαδή, είμαστε σε σταθερά υψηλά επίπεδα κρουσμάτων!!! Δηλαδή, τρέξτε να κρυφτείτε!!!

Θα ήθελα να ‘ξερα, ο ίδιος γράφει τα διαγγέλματά του ή του τα γράφει άλλος; Και σε κάθε περίπτωση, δεν βρέθηκε κανένας να το ελέγξει, να του βάλει φρένο; Να του πει, μπάστα κύριε πρόεδρε ή πρωθυπουργέ ή Κυριάκο για τους κοντινούς του, δεν μπορεί να λες ότι τα επίπεδα είναι υψηλά, αλλά η σταθερότητά τους μας επιτρέπει να ανοίξουμε. Παντελώς κουφό!!!

Είναι δυνατόν, για παράδειγμα, πριν ένα μήνα με λιγότερα κρούσματα να είμαστε μέσα και τώρα με «υψηλά επίπεδα» να μας λέει να βγούμε;

Σαφώς και δεν είμαι υπέρ του «μέσα», αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό. Είναι τα ήξεις αφίξεις και στην τελική, το αλαλούμ που επικρατεί στα μυαλά των κυβερνώντων.

Βάζει όμως ο κ. Μητσοτάκης κι έναν ντε και καλά προβληματισμό. «Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε νέα έξαρση…». Δηλαδή, τι θα γίνει εάν λ.χ. τέλη Μαΐου έχουμε έξαρση; Θα κατεβάσουν ρολά τα ξενοδοχεία, οι πράκτορες και οι αεροπορικές εταιρείες;

Ξέρεις τι είναι αυτό που με διαολίζει;

Πέρσι με το άνοιγμα του τουρισμού, έστω αυτό το μισοάνοιγμα, τόσα κρούσματα δεν είχαμε. Ακόμα κι αν μας τα κρύβανε, κάτι θα χαμπαριάζαμε… Φέτος, με 6μηνο και βάλε κλείσιμο, εκτινάχτηκαν. Πώς γίνεται;

Λένε πως αυξήθηκαν τα τεστ και έτσι εμφανίστηκαν και οι ασυμπτωματικοί. Να το δεχτώ, αλλά και πάλι, κάτι που βρωμάει...

Κάποιος μου είπε πως, το φετινό καλοκαίρι πάλι θα «εξαφανιστούν» τα πολλά κρούσματα. Δεν θέλω να τον πιστέψω. Όχι για τα κρούσματα, αλλά γι αυτό που υπονοεί… Το αντιλαμβάνεσαι υποθέτω… Ότι, προς χάριν του συναλλάγματος, θα κάνουν αλχημείες… Επαναλαμβάνω. Δεν θέλω να το πιστέψω. Άλλωστε, Κυριακή κοντή γιορτή.

Εν πάσει περιπτώσει, δεν ξέρω εάν κάποια άλλη κυβέρνηση θα κατάφερνε το καλύτερο. Ίσως να ακολουθούσε άλλη τακτική. Ίσως.

Επειδή όμως δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο, αυτό που με κόφτει εμένα, είναι η ενίσχυση των δομών υγείας με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό κ.λ.π. και όχι το εβδομαδιαίο «ταμείο» με νοσούντες και κάθε φορά αλλαγή πλεύσης ή αντικρουόμενες δηλώσεις.

Μας κουράσανε. Μας τρελάνανε!!!

Άραγε, θα καταφέρουμε κάποια στιγμή να αποκτήσουμε σοβαρή κυβέρνηση, με μπέσα; Που δεν θα «σέρνεται» από ίδια συμφέροντα; Άξια σεβασμού; Εν τέλει, μια κυβέρνηση που θα αγαπάει τον τόπο της και τους πολίτες της;

Με ποίο τρόπο; Έλα μου ντε;;;

Καλή ανάσταση αγαπημένε μου. Καλή ανάσταση με όοολη τη σημασία που κρύβει η λέξη.

Υ.Γ.: Την άποψη του κ. Άδωνι Γεωργιάδη ότι, μπορεί ο κάθε ένας μας να πληρώνει 5-10 ευρώ την εβδομάδα για τεστ, δεν ξέρω πώς να την σχολιάσω. Το μόνο που θα πω είναι το εξής: Με την δική του τσέπη, σίγουρα θα μπορούσαμε.

Μα, πού ζουν οι άνθρωποι!!!

 

ΠΗΓΗ:  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" - ΦΥΛΛΟ 1056/29-4-21

 

Zogas_dimitris