Δρομολόγια Παρ 11 Ιουν 2021

Αγαπημένε μου, διάβασα το εξής: «Με ψήφους βουλευτών της κυβέρνησης υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, για την «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών», το οποίο δρομολογεί την κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Αντίθετα, σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε το ν/σ,  πλην μίας τροπολογίας ευρύτερης αποδοχής που εμποδίζει στα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής να κατέβουν στις επόμενες εκλογές με δικά τους κόμματα (π.χ. περίπτωση Ηλία Κασιδιάρη). Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25».

Μάλιστα. 

Δηλαδή, από τις επόμενες εκλογές ξαναγυρνάμε στα παλιά, όπως λ.χ. ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Ο επόμενος δήμαρχος θα μπορεί, εκλεγμένος με λιγότερο από το 50% του εκλογικού σώματος, να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να χρειάζεται «πατερίτσες» από άλλη παράταξη και θα μας διοικεί για 5 χρόνια!!!

Μια χαρά μας βρίσκω αγαπημένε μου, δεν συμφωνείς; 

Τότε είναι που τα μυαλά κάποιων θα πάνε στον… Άρη. Αντί καλαμιών, πύραυλοι!!!! 

Άλλο θέμα: Φορτώστε το υποζύγιο… Αντέχει

Πόσες ώρες δούλευες πέρσι; Γελάς… Ξέρεις που πηγαίνει το πράγμα…

Σωστά. Στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Απορία: Θα ξεσηκωθεί ο κόσμος ή και αυτό θα το καταπιούμε αμάσητο όπως τόσα και τόσα άλλα; Μάλλον αναίμακτα θα πάει.

Όταν ακούω τους κυβερνητικούς να μας λένε περί «προσαρμογής στα ευρωπαϊκά δεδομένα» έχω μια τάση προς έμετο. Ποια ευρωπαϊκά δεδομένα βρε κάφροι του κερατά; Βρε τομάρια που δεν ξέρετε κατά πούθε πέφτει η Δραπετσώνα…

Λες και εδώ που φτάσαμε, δεν έβαλαν «πλάτη» οι εταίροι μας… Λες και δεν «λαδώθηκαν»… Νόμιμα ντε, μη φωνάζεις. Σκέψου από πού αγοράζουμε την «άμυνά» μας… 

Ξέφυγα ε;; Αλλού το πήγα. 

Τέλος πάντων. Δεν το σχολιάζω το εργασιακό. Νοιώθω ότι ακόμα και μια παραπάνω λέξη να πω θα… Ε, δεν το αξίζουν. Όντως είναι για φτύσιμο. Έχουν καταντήσει σκέτη αηδία.

Θα κλείσουμε τη σημερινή μας κουβεντούλα με ένα θέμα που με αγγίζει πολύ. Τα παιδιά.

Ο καλός μας ο δήμος, μας πληροφορεί πως, «235 ενήλικες και παιδιά, κάτοικοι του νησιού μας, επωφελήθηκαν προληπτικών εξετάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος Προάσπισης & Προαγωγής Υγείας Ευπαθών Ομάδων που διοργάνωσε, για 2η χρονιά εφέτος, ο Δήμος Κω σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας».

Δεν είναι κακό. Καλό έκανε. Απλά με ενοχλεί πολύ η προβολή.

Θα μου πεις και δίκιο θα ‘χεις όπως πάντα, εάν δεν προβάλει τις δράσεις του ο δήμος  πώς θα τις μάθουν οι δημότες.

Δεν διαφωνώ, στο είπα. Αλλά το να δείχνεις τη «φωτεινή» πλευρά του φεγγαριού αποκρύπτοντας τη «σκοτεινή», καταδεικνύει σκληρότητα, υποκρισία και σε μερικές περιπτώσεις ανικανότητα. 

Προφανώς εξετάστηκαν συνάνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν διαφορετικά. Μεταξύ αυτών και Ρομά.

«Διεξήχθη επίσης Παιδιατρική κλινική εξέταση & Εμβολιασμός 28 παιδιών Ρομά και ημεδαπών, ενώ πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό παιχνίδι για τα παιδιά Ρομά» μας λέει χαρακτηριστικά ο δήμος μας.

Δεν θα τους πω μπράβο. Αυτή είναι η δουλειά του συγκεκριμένου Κέντρου.

Αυτό όμως που θέλω να πω ή να ρωτήσω, είναι, εάν όλους τους «καλεσμένους» τους πήγαν μια βόλτα προς Άγιο Βασίλειο μεριά, για να δουν πού κοιμούνται τα παιδιά που εμβολίασαν, τι τρώνε, πού πλένονται, πώς παίζουν, κ.λ.π. κ.λ.π.

 

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" - ΦΥΛΛΟ 1062/10-06-2021

 

Και γιατί όχι, εάν οι ίδιοι οι «καλεσμένοι» - που πρέπει να είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητοι άνθρωποι για να κάνουν αυτή τη δουλειά - ζήτησαν να δουν κάτω από ποιες συνθήκες διαβιούν αυτά τα παιδιά.

Θα ήθελα πολύ να το μάθω.  

Σταματώ εδώ γιατί ξέρω κάποιους «καλούς ανθρώπους» που μόλις ακούσουν ή διαβάσουν κάτι για τους Τσιγγάνους (που ξεφεύγει του αστυνομικού δελτίου…), βγάζουν φλύκταινες. 

Τους εύχομαι «περαστικά»… 

Υ.Γ.: Θα ήθελα επίσης, να μας πληροφορήσει ο δήμος εάν ανέλαβε και το κόστος των φαρμάκων ή άλλων ενδεχόμενων εξετάσεων που πιθανόν προτάθηκαν από τους γιατρούς στους εξεταζόμενους.  

Zogas_dimitris