Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ Παρ 5 Μαϊ 2023

«Αναίμακτα» έφυγε από την Κω κυβερνητικό επιτελείο αποτελούμενο από τους,

Γενικό Γραμματέα Μετανάστευσης Μάνο Λογοθέτη, Γενικό Γραμματέα Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό.

Διαβάσαμε ότι, είχαν συνάντηση με εκπροσώπους φορέων του νησιού μας στην αίθουσα του ΕΒΕΔ. Πληροφορηθήκαμε δε πως, δεν επετράπη στους συναδέλφους που πήγαν για να καλύψουν τη συνάντηση να την παρακολουθήσουν.

Λέμε «διαβάσαμε» διότι δεν είχαμε καμία πληροφόρηση. Ήρθαν ινκόγκνιτο…

Όσο για την ενημέρωση των τοπικών δημοσιογράφων για τη συνάντηση, έγινε επιλεκτικά. Το είδαμε Και αυτό στον μικρόκοσμό μας.

Το καταδικάζουμε. Τα κυβερνητικά στελέχη δεν ήταν καλεσμένα σε ιδιωτικό πάρτι… Ήρθαν σε ένα νησί που έχει τα μύρια όσα προβλήματα και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Όφειλαν, σε ένδειξη σεβασμού στο νησί που τους φιλοξένησε, να ενημερώσουν τον κόσμο για το λόγο της επίσκεψής τους και κυρίως να απολογηθούν για όσα δεν έχει πράξει η κυβέρνησή τους μέχρι σήμερα.

Το παντελώς παράλογο είναι ότι ήρθαν, λέει, για να ενημερωθούν για τα προβλήματα των παραγωγικών τάξεων και για τα προβλήματα των δομών υγείας…

Τραγικό!!!

Υποτιμούν την νοημοσύνη μας και μας προσβάλουν οι διοργανωτές αυτής της κοροϊδίας, διότι περί αυτού πρόκειται.

Επίσης, διαβάσαμε σε σχετικό δελτίο τύπου ότι, το κλιμάκιο επισκέφθηκε και τον έπαρχο Κω Νισύρου Γιάννη Καμπανή και πως, η μεταξύ τους συζήτηση «επικεντρώθηκε σε θέματα αρμοδιότητας που αφορούν τη 2η ΥΠΕ».

Τι είπαν, τι αποφάσισαν (λέμε τώρα…) ουδείς έμαθε.

Και εντάξει η αίθουσα του ΕΒΕΔ, είναι ιδιωτικός χώρος, αν και χρησιμοποιείται κατά κόρον για δημόσιες δράσεις.

Το επαρχείο όμως είναι δημόσιος χώρος, δηλαδή, επιτρέπεται στον κάθε δημότη να το επισκεφθεί και στον κάθε δημοσιογράφο να παραβρεθεί σε όλες τις συναντήσεις, συνεδριάσεις κ.λ.π.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, όπως ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΤΟ ΕΠΑΡΧΕΊΟ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ.

Κι όμως. Γίναμε μάρτυρες ακόμα μιας αντιδημοκρατικής, αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς, για να μην πούμε κάτι πιο βαρύ και παρεξηγηθούν οι δημοκράτες…

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Κεκλεισμένων των θυρών συσκέψεις έχουν γίνει και στο δημαρχείο. Η αλαζονεία, η υπεροψία και η ατιμωρησία, έχουν πιάσει ταβάνι. 

Άποψή μας είναι πως, τέτοιου είδους «συμπεριφορές» εκφράζουν φόβο και μόνο φόβο. Οι διοργανωτές τρέμουν στην ιδέα ότι θα πληροφορηθεί ο κόσμος το τι σχεδιάζουν ή τι δεν έπραξαν ή τι ερωτήσεις θα τους θέσουν οι δημοσιογράφοι. Τρέμουν στην κυριολεξία.

Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν το θράσος να μιλούν για συνέργειες, συνεργασίες και άλλα τέτοια «όμορφα».

Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν το θράσος να μας ζητούν να τους ξαναεμπιστευτούμε.

Το σοβαρότερο όμως κατά την δική μας άποψη, είναι η παρουσία του κ. Ροϊλού και το πώς δικαιολόγησε την παντελή απουσία του από το νησί μας, παρά τα δάκρυα που έχυσε όταν πριν από δυο χρόνια μας είχε επισκεφθεί και είχε αντικρίσει τα «δύο εξαιρετικά Κέντρα Υγείας να είναι παρατημένα», όπως είχε δηλώσει στον «Σ».

Ευθύνες γι αυτό έχει τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος και η διοίκηση του νοσοκομείου μας, όσο και η δημοτική μας αρχή. Σιγή ιχθύος από την πλευρά τους!!!

Προφανώς για καθαρά προεκλογικούς λόγους απέκρυψαν το τι ελέγχθηκε και «προφύλαξαν» τα κομματικά στελέχη από τις «ενοχλητικές» δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ταυτόχρονα προφύλαξαν και τους ίδιους τους εαυτούς τους διότι είναι συνένοχοι…  

Το γιατί όμως ήρθαν οι κυβερνητικοί στην Κω, ειλικρινά δεν το έχουνε κατανοήσει. Και ανόητοι δεν είμαστε…

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Zogas_dimitris