"Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό, λίγους για πολύ καιρό αλλά όχι όλους για πάντα"

Μητσοτάκης σε εκδήλωση βράβευσης υγειονομικών: Η Υγεία, κεντρική προτεραιότητα της ΝΔ αλλά στην… επόμενη τετραετία.

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.

Έφτασε λοιπόν η δημόσια υγεία και το νοσοκομείο-Ώρα Μηδέν στην Κω την πατρίδα του Ιπποκράτη, σε ένα τέτοιο χάλι...

Θυμηθείτε ένα χρόνο πριν τον Πλεύρη και την Γκάγκα που ήρθαν στην Κω για τα εγκαίνια της γεννήτριας του Γιαννακόπουλου. Ήρθαν, είδαν (φωτογραφήθηκαν) και απήλθαν.

Η κα (σέλφι) Γκάγκα, με τις αλλεπάλληλες συσκέψεις σε Δημαρχείο-Επαρχείο-Νοσοκομείο. Με τις διαρκείς σημειώσεις που αν κρίνουμε από το σημερινό αποτέλεσμα, το μόνο βέβαιο είναι ότι πετάχτηκαν στον πρώτο κάλαθο αχρήστων ή ανακύκλωσης, που βρήκε μπροστά της.

Και το απόγειο του τραγέλαφου:  Δυο με τρεις μήνες μετά -αφού έγινε τον περιβόητο παγκωακό συλλαλητήριο με τους πύρινους λόγους για την κοροϊδία (του Πλεύρη και της Γκάγκα)- 02 Ιουνίου του 22, έχουμε την επίσκεψη του ίδιου του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Κω, Ήταν η μέρα του δυνατότερου χειροκροτήματος... μα γιατί άλλο; Για την εξαγγελία του νέου νοσοκομείο και τη στελέχωση του υπάρχοντος η οποία επίσης ΘΑ γινόταν... (αν τα είδατε εσείς, τα είδαμε κι εμείς).

Αντιγράφουμε από το σχετικό δελτίο τύπου της ΔΗΜ ΤΟ Κω της ΝΔ:

"Την Πέμπτη 2 Ιουνίου υποδεχθήκαμε στην Κω τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ανακοίνωσε την ανέγερση του νέου νοσοκομείου στο νησί του Ιπποκράτη. Η χαρά ήταν μεγάλη, γιατί ικανοποιήθηκε το αίτημα πολλών ετών του κωακού λαού. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη...

Όσον αφορά τη στελέχωση των υποδομών υγείας του νησιού για τους θερινούς μήνες, θα δοθεί ένα επιπλέον αφορολόγητο ποσό. Άρα έχουμε ένα σημαντικό κίνητρο για να έρχονται στο νησί γιατροί από κεντρικά νοσοκομεία τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμα την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου...

Αυτή η κυβέρνηση έχει επενδύσει στην αξιοπιστία και το δείχνει με έργα".

Αυτή η "αξιοπιστία"  (δεν εξετάζουμε τους άλλους τομείς αυτή τη στιγμή...) είναι η ίδια από την εποχή της "πανδημίας" που αντί να στηρίξει τη δημόσια υγεία και τους υγειονομικούς στήριξε... τα "Πετσωμένα" ΜΜΕ για την προπαγάνδα της. Πέταξε 7-10 χιλιάδες υγειονομικούς κυριολεκτικά στο δρόμο βάζοντας τους σε αναστολή (αυτή ήταν η "επιβράβευση" και το "ευχαριστώ" για τους πρώτους δύσκολους μήνες της "πανδημίας" που τους έλεγε ήρωες).

Άφησε τον κόσμο να πεθαίνει εκτός ΜΕΘ με τις τραγικές επιλογές και πολιτικές της (όσο για τα υπόλοιπα με τις "ξαφνικίτιδες" κλπ τραγικά που βιώνουμε καθημερινά, "έστι δίκης οφθαλμός" κι ας έχουν γελάκια ή σφυρίζουν κλέφτικα όλοι όσοι συνέβαλαν σε αυτό, τώρα...)

Και εν τέλει, ένας να σκεφτεί λογικά μετά από μια περίοδο πανδημίας που όλα είχαν επικεντρωθεί σε αυτήν,  αντί να βγει συνολικά το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχυμένο όπως θα ήταν φυσικό επόμενο - έπειτα από τόσο υποτιθέμενο ενδιαφέρον, επιστράτευση ιδιωτών-εθελοντών κλπ- έφτασε στο χειρότερο σημείο που ήταν ποτέ. Τοπικά και πανελλαδικά.

"Η Κως είναι από τα νησιά που διαφημίζει την Ελλάδα στο εξωτερικό", είπε σε ώτα μη ακουόντων -κατά την επίσκεψη του υπουργικού κλιμακίου- ο δωρητής της γεννήτριας Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ζητώντας αυτονόητα την ενίσχυση του νοσοκομείου σε γιατρούς ώστε να μην γυρίσει αυτομάτως, σε δυσφήμιση. Κι αντί να έρθουν περισσότεροι έφυγαν κι άλλοι...

Φανταστείτε σε λίγες μέρες που έρχονται οι τουρίστες αν χρειαστεί κάποιος να νοσηλευθεί και να του πουν (στον ίδιο ή στους συγγενείς του) φέρτε ιδιώτη παθολόγο ή καρδιολόγο γιατί εμείς δεν έχουμε...

Ποια Daily Mail, ποιο BBC, ποια Bild, ποιες τηλεοράσεις, κοινωνικά δίκτυα και διεθνή ΜΜΕ μου λέτε εσείς... Θα το φυσάνε όλοι και δεν θα κρυώνει.

Το μόνο θετικό και κάπως παρήγορο είναι ότι ήδη το φλέγον αυτό πρόβλημα -λόγω και των έκτακτων καταστάσεων που λίγο πολύ ζούμε όλοι στον περίγυρό μας- τουλάχιστον μέσω των κοινωνικών δικτύων δείχνει να ευαισθητοποιεί και να προβληματίζει σοβαρά μια σημαντική μερίδα κόσμου.

Δεν χρειάζεται καν σφυγμομέτρηση, είναι αντικειμενικά το υπ' αριθμόν 1ο θέμα της προεκλογικής ατζέντας.

Οι αντιδράσεις και οι πιέσεις αυτές -σύμφωνα με τις σχετικά πρώτα μηνύματα- αναμένεται να ενταθούν και να παίξουν ιδιαίτερο ρόλο τόσο στις εθνικές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές που ακολουθούν.

Ελπίζουμε να το λάβουν σοβαρά υπόψη και οι (κάθε λογής) υποψήφιοι -ιδίως αυτοί που καίγονται για εκλογή ή επανεκλογή- όσο είναι νωρίς και να πράξουν ανάλογα.  Όχι σε επίπεδο νέων ΘΑ, άλλα πρακτικού αποτελέσματος.

Άλλωστε όπως έλεγε και ο Αβραάμ Λίνκολν: "Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό, λίγους για πολύ καιρό αλλά όχι όλους για πάντα".

Zogas_dimitris