ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ!

ANDREOU-PASXA-2024.jpgENJOY_TRAVEL_PASXA_2024.jpgEVITA-TRIUMPH-PASXA-2024.jpgFRUIT_CORNER_PASXA_2024.jpgGOURLAS-PASXA-2024.jpgGRILLIS_SERVICE-PASXA-2024.jpgH2O_PASXA-2024.jpgHI-TECH-SERVICE-PASXA-2024.jpgHONDA-FOURTHIOTIS-PASXA-2024.jpgKASSIOU_PASXA_2024.jpgKASSRAS-PASTRY-EASTER-2024.jpgKAYKAS-PASXA-2024.jpgKOAKOS-ELAIONAS-PASXA-2024.jpgKOS_ESTIA_PASXA_2024.jpgLOCKER-PASXA-2024.jpgMARKOGLOU-STAMATIS-PASXA-2024.jpgMELISSA-PASXA-2024.jpgMOUS-PASXA-2024.jpgOPTIKOSMOS-PASXA-2024.jpgORFANOUDAKIS-PASXA-2024.jpgPARAPENTE-PASXA-2024.jpgPEPPERMINT_PASXA_2024.jpgPETRIS-MARMARA-PASXA-2024.jpgROPI-PASXA-2023.jpgSINESIOU-PASXA-2024.jpgSKEVOFILAX_VINERY_EASTER_2024.jpgSMALLART_PASXA-2024.jpgSOULIS-PASXA-2024.jpgSPORT-PANIC-PASXA-2024.jpgTAXI_PASXA-2024.jpgTZANETOULAKOS-PASXA-2024.jpg

Με άλλα λόγια,  ό,τι θέλει να ακούσει ο καθένας.

Ευρωεκλογές, χωρίς Ευρώπη, ούτε καν στις προεκλογικές περιοδείες- συζητήσεις (βέβαια, αυτό είναι το λιγότερο. Εκεί θα κολλήσουμε; ).

Ήρθε ο Μητσοτάκης στη Ρόδο, του ετοίμασαν ό,τι θέλει να ακούσει ο κόσμος: για τουρισμό-ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τα ατού της "γαλάζιας Περιφέρειας, αποκατάσταση καμένων κλπ, οι τοπικοί κομματικοί ινστρούχτορες σε συνεννόηση με το γραφείο του (γιατί, σιγά μην έχει ο καθένας από αυτούς στο κεφάλι του τι "καίει" στην παρούσα φάση κάθε νησί ή περιοχή της Ελλάδας ξεχωριστά... τη μια μέρα στη Ρόδο την άλλη στη Θεσσαλονίκη, στη Θεσσαλία και πάει λέγοντας).

Τώρα, ήρθε κι ο Κασσελάκης με το σκάφος "τσάρκα" στα νησιά εν μέσω θυελλωδών ανέμων (ευτυχώς δεν την "έκατσαν τη βάρκα" με το Ναύαρχο, μόνο δελτίο καιρού δεν πήραν όπως τους τη λένε), αλλά αξιοποίησαν και τον αποκλεισμό για να "πουλήσουν" αέρα-νησιωτικότητα και "διασύνδεση παντός καιρού".

Θα μου πείτε, δεν μας λες κάτι καινούργιο. Από την εποχή που οι καθαρίστριες έβρισκαν στον καλαθάκι των αχρήστων τις σημειώσεις που υποτίθεται κρατούσε ο κάθε αξιότιμος κύριος Υπουργός, Βουλευτής ή Υποψήφιος του τάδε ή του δείνα κόμματος με τα αιτήματα των τοπικών φορέων και πολιτών, μέχρι σήμερα που έχει εξελιχθεί η τεχνολογία με τους κάδους ανακύκλωσης στα λάπτοπ ή τα τάμπλετ, η πολιτικάντικη λειτουργία είναι η ίδια.

Έρχεται πχ ο Μητσοτάκης στην Κω, "οι δικοί του" (είπαμε σιγά μην θυμάται ο ίδιος, όπως και κάθε άλλος πολιτικός αρχηγός ότι αυτά τα θέματα "παίζουν" τοπικά) θα φροντίσουν με το που φτάσει να του δώσουν ένα χαρτάκι με σημειώσεις για τα βασικά: Νέο Δικαστικό μέγαρο: παίρνει σάρκα και οστά, νέο νοσοκομείο: ολοκληρώσαμε την προμελέτη και εντός του φθινοπώρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια μπαίνει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (τα "θα" τα κόψαμε έπειτα από αλλεπάλληλες προτροπές των επικοινωνιολόγων και χρησιμοποιούμε ενεστώτα χρόνο, όχι ότι θα γίνει αλλά γίνεται...). Μετά βέβαια αλλάζουν τα πράγματα κάποιοι φεύγουν, κάποιοι άλλοι έρχονται "δεν προκάναμε..." φτου και πάλι απ΄ την αρχή.

Όποιος και να ‘τανε στη θέση του Μητσοτάκη ή του Κασσελάκη και των υπολοίπων και ερχότανε στην Κω, την ατζέντα των θεμάτων που του θέτουν οι κομματικοί του θα χρησιμοποιούσε για να κάνει παιχνίδι κυβερνητικό ή αντιπολιτευτικό (οι μεν τα θετικά οι δε τα αρνητικά, της υγείας, του τουρισμού, των υποδομών κλπ).

Και φυσικά οι τοπικές αρχές είτε είναι (η συντριπτική πλειοψηφία στην γραμμή του πρώτου και κάποιοι λίγοι στη γραμμή του δεύτερου), ξέρουν πως ό,τι υπερτονίσουν ή ό,τι  υποσχεθούν έχουν τον τρόπο τους να το "περάσουν" και ως δικό τους "κατόρθωμα"-συμβολή στη "μεγάλη επιτυχία"... (το "κράταμε να σε κρατώ..." που λέγαμε και γράφαμε).

Πρόκειται να συναντήσει πχ στην Κω ο Κασσελάκης τον Κ. Καΐσερλη, θα ‘χουν φροντίσει προηγουμένως οι δικοί του να τον ενημερώσουν ότι οι λέξεις-κλειδιά που πρέπει να πει σ' αυτόν, είναι "Ευρωπαϊκός χάρτης τοπικής αυτονομίας" 1985, "καταστατικός χάρτης τοπικής αυτοδιοίκησης"...

Ο Πρωθυπουργός προσεχώς στην Αθήνα τον Αρχιεπίσκοπο (δια τον φόβο των "χαστουκίων" και των όποιων "γιουχαϊσμάτων", ενόψει Πάσχα που επιστρέφουν κανονικά για "περαντζάδα" στους ναούς οι βουλευτές που ψήφισαν τα γνωστά "παρατράγουδα") θα μιλήσουν για "αγάπη" και "ανοιχτή αγκαλιά".

Άλλωστε, περασμένα - ξεχασμένα.

Πάμε για άλλα...

Τι περίεργο, μιλάμε για Ευρωεκλογές κι όμως ελάχιστα μιλάνε για τον εντελώς ρευστό και σε εμπόλεμη κατάσταση διεθνή περίγυρο, ούτε καν για την Ευρώπη, αλλά με τους υποψηφίους των εκλογών και τι υποψήφιους: σελέμπριτις, πανελίστες, γνωστούς δημοσιογράφους. Όταν μάλιστα είναι πασιφανές και από προηγούμενα επεισόδια πως δεν έχουμε στοιχειώδη συναίσθηση της δουλειάς για την οποία τους ψηφίζουμε. Λες και στήνουμε ένα μεγάλο τηλεοπτικό πάνελ για κουτσομπολιό, που λέει και ο Πρετεντέρης.

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι, με την ίδια ελαφρότητα δηλ. που αντιμετωπίσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια τα σοβαρά προβλήματα της υγείας, της έλλειψης γιατρών, προσωπικού ΕΚΑΒ (μετά αναρωτιόμαστε "γιατί" και "πως")  και άλλων κρίσιμων τομέων, τα θύματα της ασφάλτου, όπως και του τρένου στα Τέμπη και... (Τρεις τελείες για όλα όσα αφήσαμε και αφήνουμε με δική μας συνυπευθυνότητα να συμβούν στο μέλλον).

* Ο αστερίσκος στο τέλος για τα τοπικά που όπως φαίνεται και στο πρωτοσέλιδο του "Σ" διευρύνεται το "μπάχαλο" που γράφαμε στο προηγούμενο σημείωμά μας. Δηλαδή "κανόνες" και προειδοποιήσεις στα λόγια, αλλά στην πράξη "ότι να ‘ναι, όπου να ‘ναι". Ήδη με τις υπογραφές πολιτών του κέντρου αρχίζει να φαίνεται με το "καλημέρα" της σεζόν έντονη δυσφορία και αντιδράσεις (ελπίζουμε να μην ζήσουμε πάλι σκηνές απείρου κάλλους, εν μέσω τουριστικής περιόδου, με τσάμπα αρνητική διαφήμιση στα κοινωνικά δίκτυα πάλι, από τους τουρίστες...).

Zogas_dimitris