Ήταν αναμενόμενο ότι θα 'ρχονταν αντιμέτωποι με “βουνό” προβλημάτων και ανοιχτών “μετώπων”, τόσο η Δημ. Αρχή, όπως άλλωστε  -σε άλλο μήκος κύματος - και η νέα κυβέρνηση. Η δουλειά της αντιπολίτευσης (παρότι λίγο άχαρος ο ρόλος της) είναι έτσι κι αλλιώς κάπως πιο εύκολη και χαλαρή...

Όσο είσαι στην απ' έξω μπορείς να λες και να υποστηρίζεις όσα και ό,τι θες, χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Όταν όμως “μπεις στο χορό” - όπως έλεγαν οι παλιοί - τότε θα πρέπει αναγκαστικά να “χορέψεις” και να δείξεις απ' αυτά που 'λεγες τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις.

 

Επικοινωνιακή τακτική... “αυτογκόλ”

Αναπόφευκτος ο συνειρμός, βλέποντας την αντιπολίτευση (τόσο του δήμου όσο και της κυβέρνησης) να ζητάει από τώρα να πάρει το... “αίμα της πίσω” (στη λογική του άσματος: “ότι μου 'κανες και κάτι παραπάνω...). Αλλά και την δημοτική αρχή (η κυβέρνηση είναι στα πιο βαθιά ακόμα...) η οποία προσπαθεί μέσω των συνεντεύξεων τύπου και των παλιών φωτογραφιών να αντικρούσει “επικοινωνιακά” τις επιθέσεις στη λογική του “ποιοι μιλάνε...” ή και της προειδοποίησης “καλύτερα μην μιλάτε γιατί έχουμε ακόμα πολλά ράμματα για τη γούνα σας...”.

Έλα όμως που ο κόσμος, οι απλοί πολίτες δηλαδή, από τη στιγμή που “γύρισαν σελίδα”, αποφασίζοντας με την ψήφο τους ποσώς ενδιαφέρονται πλέον για το τι έγινε πέρσι ή πρόπερσι και βάλε... Αλλά, για το τι γίνεται (και τι δεν γίνεται) τώρα. Και το είχαμε ξαναγράψει σε χρόνο ανύποπτο “η πίστωση χρόνου μας τελείωσε...”.

 

“Γραμμή δημότη” ακούει; Απαντάει;

Όπερ σημαίνει. Λόγια σταράτα. Δεν αρκεί μόνο ο μαέστρος - δήμαρχος να συντονίσει την “ορχήστρα” του επικοινωνιακά δίνοντας εντολή ποιος θα βγει και πότε θα βγει (το ακούσαμε κι αυτό: κάποιοι Πρόεδροι ή υπεύθυνοι τομέων δεν απαντούν ακόμα και σε απλά θέματα στα ΜΜΕ - πόσο δε μάλλον στους πολίτες - ΕΑΝ δεν πάρουν προηγουμένως την άδεια του δημάρχου...).

Πρωτίστως, ο συντονισμός και η καθοδήγηση χρειάζονται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και στην παραγωγή έργου.  Από τα πιο απλά (“γραμμή δημότη” ακούει; Απαντάει;  τότε ποιος ο λόγος να βγαίνουν στα σάιτ και να γράφουν τον “πόνο” και τα παράπονα τους;) μέχρι τα πιο σύνθετα: σωστή ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ και ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ενόψει έναρξης τουριστικής περιόδου.

 

Συνέδριο ανασύστασης; αλλαγή ονόματος;… πού βαδίζει η νέα ηγεσία του Οράματος;

Μια κουβέντα με αφορμή την ατάκα για τα “πολλά τραγούδια” που ξέρει η (εκάστοτε) αντιπολίτευση... αλλά και την πορεία προς την ... ανασυγκρότηση; συνέδριο ανασύστασης; αλλαγή ονόματος;  κλπ, που βαδίζει η νέα ηγεσία του Οράματος. Αναμφίβολα, είναι κάτι που χρειάζεται και πρέπει να γίνει. Ακόμα και η επιμονή (σε βαθμό σπασίματος νεύρων) σε ότι αφορά τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν όχι μόνο από το 2011 αλλά από το 2007 που ερευνά η οικονομική αστυνομία (πχ για την ΚΕΑΣ κλπ) και να χυθεί άπλετο φως, όπου υπάρχουν σκιές, δεν θα βρει κάποιον πολίτη (ανεξαρτήτως παρατάξεων) να διαφωνήσει. Αρκεί να βασίζεται σε πολιτική επιχειρηματολογία και ρεαλιστικές αντι-προτάσεις, γιατί η διαφωνία απλά για τη διαφωνία δεν κερδίζει αλλά χάνει... Όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά και την ουσία.

 

Zogas_dimitris