Να 'μαστε πάλι εδώ: Άννα (για το πρωτοσέλιδο του “Σ” περί ξεφτίλας...) Γιώργο, Ιωάννα, Θεοδόση, Τέλη και λοιποί αξιότιμοι άρχοντες του τόπου.

Βέβαια, από τις τότε αγωνιστικές διαθέσεις αρχικά του κόσμου που κατέβηκε στο δρόμο καλοκαιριάτικα, στέλνοντας ένα ηχηρό πανελλαδικό SOS και στη συνέχεια των προσπαθειών του τότε δημαρχεύοντος Θ. Νικηταρά που έπιασε το νήμα και προσπάθησε να πιέσει με τον τρόπο του για λύσεις (παρά το περιορισμένο χρονικό διάστημα που είχε μπροστά του), επιστρέφουμε στα ίδια... Με νέα κυβέρνηση, με τον Κώο Βουλευτή πλέον, Η. Καματερό, να επιχειρεί να “βάλει στο παιχνίδι” για αναζήτηση άμεσων λύσεων (πέρα από τις γνωστές γραφειοκρατικές χρονοτριβές),  δημοτικό συμβούλιο, τοπικές αρχές, γιατρούς και προσωπικό στους φορείς υγείας της περιοχής μας. Με άλλα λόγια όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους.

 

Προέχουν οι λύσεις, αλλά αν τις “σνομπάρουν” “μικρά & μεγάλα συμφέροντα” τότε...

Έξυπνη και υπερβατική η κίνηση να μην “καπελωθεί” η προσπάθεια αυτή, ούτε να φανεί ως ατομική πρωτοβουλία. Έτσι κι αλλιώς, όλοι (άσχετα από την οπτική του καθενός) έχουν την ίδια αγωνία να δοθούν άμεσες λύσεις στα σοβαρά ζητήματα υγείας που είναι πρώτης προτεραιότητας... Σωστή και “σοφή” επίσης η επιλογή να μην επιμείνει και εστιάσει (στην παρούσα φάση) περισσότερο στα “μικρά και μεγάλα συμφέροντα” τα οποία ανέφερε ως υπαίτια για βασικά προβλήματα στο Νοσοκομείο. Ούτε για τις γνωστές ιδιαιτερότητες της Κω σε σχέση με τα άλλα νησιά σε ότι αφορά θέματα εξετάσεων κλπ (τα οποία έχουν σχολιαστεί επαρκώς και από αναγνώστες-παθόντες). Η αλληλο-επίρριψη ευθυνών τουλάχιστον τώρα, μάλλον δεν βοηθά να βγούμε απ' το τέλμα. Ας κάτσουν όλοι μαζί στο τραπέζι του διαλόγου και αν τυχόν προβάλλουν ξανά ως “τροχοπέδη”, πάνω ή κάτω από αυτό τα εν λόγω συμφέροντα τότε -εφ'όσον πάνε γυρεύοντας-  ας αναλάβουν και το όποιο κόστος της “απομόνωσης” τους, απ' όλους τους υπόλοιπους, ανοιχτά και δημόσια. Από κοντά και ο κόσμος. Ενεργός, ενημερωμένος και συμμέτοχος. Και να αντιδράσουμε (όπως μας παροτρύνει ο “Σ”) και να είμαστε επί ποδός για παν ενδεχόμενο, κρατώντας από κοντά το παλιό-καλό σύνθημα προς κάθε κατεύθυνση: “ΟΧΙ άλλη κοροϊδία”.

 

Δεν πάει άλλο...

Το να δοθούν κίνητρα  και διευκολύνσεις από τις τοπικές αρχές ή υλική βοήθεια σε εξοπλισμό κλπ (όπως έγινε στην Κέφαλο με τους γιατρούς και το ασθενοφόρο από την Κοινότητα) είναι το ελάχιστο. Το θέμα είναι και για τα πολύ σοβαρότερα να διατυπωθούν “έξυπνες” (“τεκμηριωμένες”, σύμφωνα με τον κ. Καματερό) λύσεις που θα γίνουν άμεσα αποδεκτές από το Υπουργείο. Τόσο για το Νοσοκομείο, όσο και για το κέντρο υγείας στην Αντιμάχεια. Πρώτα, για μας εδώ και έπειτα για τους χιλιάδες επισκέπτες που ξεκινούν ήδη να έρχονται.... (Και ο Θεός να βάλει το χέρι του... να μην προκύψουν σχετικά θέματα που έχουν να κάνουν με τις τραγικές ελλείψεις σε Νοσοκομείο, Ιατρείο Αεροδρομίου, γιατί τότε δεν μας σώζει ούτε η “μπίζνα” της τουριστοϊατρικής... )

 

Zogas_dimitris