Τουρισμός Δευ 23 Σεπ 2019

- Περίπου 1.600 εγκλωβισμένοι τουρίστες στην Κω και 2.400 στην Ρόδο.

- Ενέργειες του υπουργείου Τουρισμού

- Παρέμβαση Αντώνη Χατζημιχαήλ, προέδρου Ένωσης Επαγγελματιών και Παραγωγών Κω

 

 

Το αρχαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο, η Thomas Cook, κήρυξε χρεοκοπία τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/9/2019), αποτυγχάνοντας να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή του, πυροδοτώντας μια πρωτοφανή επιχείρηση επαναπατρισμού περισσότερων από 600.000 πελατών που βρίσκονται σε διακοπές σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, οι βρετανικές αρχές θα πρέπει να οργανώσουν την επιστροφή 150.000 υπηκόων της χώρας, αριθμός δύο φορές μεγαλύτερος από όταν πτώχευσε η αεροπορική εταιρεία Monarch πριν από δύο χρόνια.

«Η κυβέρνηση και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) δρομολογούν την μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού πολιτών στην Ιστορία σε περίοδο ειρήνης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρεία ανέφερε ότι «παρά τις σημαντικές προσπάθειες» που καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, «οι συζητήσεις μεταξύ των διαφόρων των ενδιαφερόμενων μερών για νέες πηγές πιθανής χρηματοδότησης δεν οδήγησαν σε συμφωνία» τονίζοντας ότι η εταιρεία δεν είχε άλλη επιλογή παρά να προβεί σε ενέργειες για άμεση έναρξη εκκαθάρισης.

Την ίδια στιγμή, η CAA ανακοίνωσε ότι η Thomas Cook, έπαυσε τις λειτουργίες της και όλες οι κρατήσεις, πτήσεις και πακέτα διακοπών της εταιρείας είναι πλέον άκυρες».

Η AlixPartners και η KPMG θα οριστούν ως διαχειριστές των διαφόρων θυγατρικών της εταιρείας.

Ο επικεφαλής της Thomas Cook, Πίτερ Φανκχάουζερ εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την πτώχευση της ιστορικής εταιρείας καθώς το διοικητικό συμβούλιο δεν κατόρθωσε να επιτύχει ένα πακέτο διάσωσης από τους δανειστές της εταιρείας για να αποφύγει μια χαοτική κατάρρευση.

Η εταιρεία καλείτο να βρει 200 εκατομμύρια στερλίνες (227 εκ. ευρώ) επιπρόσθετης χρηματοδότησης για να μην χρεοκοπήσει.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στους εκατομμύρια πελάτες μας και τους χιλιάδες εργαζομένους μας, προμηθευτές και συνεργάτες μας, που μας στήριξαν επί πολλά χρόνια», είπε ο Φανκχάουζερ με ανακοίνωση που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με έτος ίδρυσης το 1841, ο αρχαιότερος ανεξάρτητος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο, έχει 22.000 εργαζομένους σε όλον τον κόσμο και από αυτούς οι 9.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα είναι άνεργοι από σήμερα.

 

Επιχείρηση Μάττερχορν

Οι βρετανικές αρχές ενεργοποίησαν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Μάττερχορν» από το όνομα μιας εκστρατείας βομβαρδισμού των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Οι πελάτες που βρίσκονται στο εξωτερικό θα πρέπει να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.thomascook.caa.co.uk και να πάνε στο αεροδρόμιο μόνο όταν έχουν επιβεβαιωμένη εναλλακτική πτήση», ανέφερε η CAA, δίνοντας τους αριθμούς των ειδικών τηλεφωνικών γραμμών για τη βοήθεια των ταξιδιωτών: 0300 303 2800 για κλήσεις από την Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, και 0044 1753 330 330 από το εξωτερικό).

Η CAA πρόσθεσε ότι έχει εξασφαλίσει ειδικά αεροσκάφη για αυτήν την κολοσσιαία επιχείρηση που θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, αν και μερικοί τουρίστες θα μπορέσουν να επιστρέψουν με εμπορικές πτήσεις.

Υπενθυμίζει ότι οι οργανωμένες εκδρομές επωφελούνται από την εγγύηση της ATOL, η οποία απορρέει από ευρωπαϊκή οδηγία.

Αυτή η νομοθεσία ισχύει για άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, που έχουν μεγάλα τμήματα πελατών της Thomas Cook και μπορούν να επωφεληθούν από την εγγύηση.

«Δεδομένης της σοβαρότητας της περίστασης, μια κάποια αναστάτωση είναι αναπόφευκτη, αλλά η CAA θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επαναπατρίσει τον κόσμο όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αναμενόμενη ημερομηνία» είτε για άτομα που καλύπτονται από την ATOL είτε όχι, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου για την πτώχευση Thomas Cook

2019 9 23 συσκεψη Thomas Cook 4Έκτακτη σύσκεψη μετά την ανακοίνωση πτώχευσης του ταξιδιωτικού πράκτορα Thomas Cook συγκάλεσε το πρωί της Δευτέρας (23/9/2019) ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, προκειμένου να υπάρξουν πρωτοβουλίες προστασίας της εικόνας και της οικονομίας του νησιού μας.

Παρέστησαν η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ντίνα Σβύνου, ο τουριστικός πράκτορας Σταμάτης Βουκουβαλίδης, στελέχη της δημοτικής αρχής, επιχειρηματίες του τουρισμού ενώ υπήρξε συνεχής τηλεφωνική επικοινωνία με τουριστικούς επιχειρηματίες του νησιού μας.

Ο Δήμος Κω αντέδρασε άμεσα, λόγω της σημαντικής παρουσίας του Thomas Cook στην τουριστική οικονομία του νησιού μας και δηλώνει ετοιμότητα να βοηθήσει όπου υπάρχει δυνατότητα, όπως στην μετακίνηση τουριστών προς το αεροδρόμιο.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς σε δήλωσή του απηύθυνε έκκληση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κω, αλλά και στο σύνολο των εμπλεκομένων, να συνεχίσουν τη φιλοξενία των επισκεπτών του νησιού μας με τον καλύτερο τρόπο, να παράσχουν κάθε βοήθεια καi να διευκολύνουν την αναχώρησή τους από την Κω, ώστε να προστατευτεί η εικόνα του φιλόξενου νησιού μας στην τουριστική αγορά και στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, ο Δήμος Κω θα ζητήσει με παρέμβασή του στην κυβέρνηση, οι συνεργαζόμενες με την Thomas Cook επιχειρήσεις, να μη φορολογηθούν για ποσά που δεν εισέπραξαν λόγω πτώχευσης της εταιρείας.

Ο Δήμος Κω παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα προχωρήσει σε νέα σύσκεψη στη διάρκεια της ημέρας για επανεξέταση των εξελίξεων.

 

 

Ενέργειες υπουργείου Τουρισμού για Thomas Cook

Σε σχετικό δελτίο τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας, 23/9/2019, το υπουργείο Τουρισμού αναφέρει τα εξής:

«Η οικονομική κατάρρευση, του Βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook, αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη για την τουριστική βιομηχανία πανευρωπαϊκά που αγγίζει και την ελληνική αγορά.

 Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν από αυτή την εξέλιξη.

 Ήδη έχει συσταθεί κέντρο επιχειρήσεων στο υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, όπως ο επαναπατρισμός των περίπου 50.000 τουριστών που έχουν πακέτα διακοπών από την Thomas Cook και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα.

 Στο πλαίσιο αυτό, όπως δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, η διαδικασία επαναπατρισμού των ξένων τουριστών που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω της Thomas Cook έχει ξεκινήσει και τα πρώτα 15 αεροσκάφη φθάνουν σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κω.

Υπολογίζουμε ότι μέσα στο επόμενο τριήμερο θα επαναπατριστούν περίπου 22.000 τουρίστες, αναφέρει ο υπουργός.

 Ο κ. Χάρης Θεοχάρης επισημαίνει ότι διασφαλίστηκε η κάλυψη των εξόδων, της διαμονής και του επαναπατρισμού των τουριστών που πέταξαν μέσω της Thomas Cook από σήμερα μέχρι και τη λήξη των διακοπών τους. 

Το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι, για τη στήριξη των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων που επηρεάζονται από το γεγονός, για τους οποίους θα υπάρξει ενημέρωση με νεότερη ανακοίνωση. 

Παράλληλα η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της χώρας».

 

Αντώνης Χατζημιχαήλ, Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών και Παραγωγών Κω

«Οι 5 άμεσες κινήσεις που θα πρέπει να κάνει πράξη το υπουργείο»

XATZIMIXAIL ANTONISΟ Αντώνης Χατζημιχαήλ, πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών και Παραγωγών Κω, απέστειλε μερικές από τις άμεσες κινήσεις που θα πρέπει να κάνει πράξη το υπουργείο για το προσωπικό και τις επιχειρήσεις που είχαν συνεργασία με την Thomas Cook, ειδικά δε, τα ξενοδοχεία που είχαν αποκλειστικά συνεργασία με το συγκεκριμένο γραφείο.

Αναλυτικά, ο κ. Χατζημιχαήλ αναφέρει τα εξής:

«Μέριμνα που πρέπει να δοθεί για τις επιχειρήσεις που συνεργάζονταν με την Thomas Cook, και δεν έχουν άλλα εισοδήματα:

Α) Χρήματα τα οποία είναι δεδουλευμένα και ανείσπρακτα, το υπουργείο να μεριμνήσει ώστε να μην αποδοθεί ο ΦΠΑ.

Β) Μέριμνα για το προσωπικό το οποίο δεν έχει συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα, ώστε να μπορέσει να βγει στην ανεργία.

Γ) Μέριμνα για τις βεβαιωμένες οφειλές στην Εφορία, ώστε να γίνει αναστολή των πληρωμών για τη νέα σεζόν.

Δ) Μέριμνα για τον φόρο παρεπιδημούντων, ώστε να μην αποδοθεί.

Ε) Μέριμνα για να ανοιχτά υπόλοιπα στον ΕΦΚΑ, ώστε να μετακυλιστούν για τις επόμενες σεζόν.

Αυτό το οποίο θα ήθελα επίσης να επισημάνω και έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι θα πρέπει να δοθεί η καλύτερη δυνατή φιλοξενία στους πελάτες της Thomas Cook, ώστε να αισθανθούν άνετα και να περάσουν ευχάριστα τις μέρες τους στα ξενοδοχεία μας, μέχρι την επιστροφή τους στις χώρες τους».

 

 

Κωνσταντίνα Σβύνου, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω

«Θα γονατίσουν από το κανόνι τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία - Κώδωνας του κινδύνου για τη δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων, μετά την έξοδο της Thomas Cook»

svinou ntinaΗ πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Κω Κωνσταντίνα Σβύνου, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, το πλήγμα είναι πολύ βαρύ και για το νησί της Κω, αφού το 25% των ξενοδόχων συνεργάζεται με την Thomas Cook. “Θα γονατίσουν από το κανόνι”… σημειώνει με νόημα η κυρία Σβύνου.

Μάλιστα, η πρόεδρος των ξενοδόχων σημειώνει με βεβαιότητα ότι οι πληγέντες ξενοδόχοι δεν θα πληρωθούν για τη “χασούρα” από καμία ασφαλιστική, αφού αυτό ποτέ δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν, όπως τονίζει.

Στο σημείο αυτό η κυρία Σβύνου ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να εξετάσουν την φορολογική απαλλαγή των ξενοδοχείων που επλήγησαν. Σε κάθε περίπτωση στη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν και νέες πληροφορίες για το εύρος των συνεπειών από το κανόνι της Thomas Cook.

Για την επόμενη περίοδο οι εκτιμήσεις των ξενοδόχων αναφέρουν ότι το κενό που αφήνει η Thomas Cook θα καλυφτεί και δεν αναμένονται περαιτέρω αναταράξεις. Την ίδια στιγμή ωστόσο η κυρία Σβύνου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων, μετά την έξοδο της Thomas Cook.

 

Σημείωση:

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πελάτες της Thomas Cook στην Κω, αυτή τη χρονική στιγμή, ανέρχονται περίπου στους 1.600 και στην Ρόδο.

 

 

Zogas_dimitris